Nuffnang Ads

Friday, January 6, 2012

CERITA EXAM DAN KRISIS AIR

SELAMAT MALAM...sekarang sedang bermula minggu peperiksaan yang mana berlangsung selama tiga minggu.


 air pula merupakan sumber asas yang paling terpenting dalam hidup manusia.seperti yang sedia ketahui, bandar hulu langat kini sedang dilanda masalah atau krisis air dan keadaan yang sama turut berlaku di kediaman kolej-kolej lingkungan pertama di Universiti Kebangsaan Malaysia Kampus Bangi.


keadaan ini telah menyulitkan para mahasiswa dan mahasiswi yang akan menjalani peperiksaan serta menelaah pelajaran kerana terpaksa juga berhadapan dengan cuaca yang sangat panas. ketiadaan air telah menyebabkan "mood" studi turut terganggu dan apa lagi dengan ujian menghadapi peperiksaan yang memerlukan ketenangan minda dan kecergasan fizikal. fakta : orang Malaysia memang tidak akan senang duduk jika tidak mandi dalam waktu sehari. 


tengok burung ni pun tahu keadaan dunia sekarang yang makin kekurangan air..kesiannya..tp hakikatnya perut kau  kecik wahai burung..tapi cuba tgk keperluan manusia lg besar dr kau..wahai manusia, berjimatlah dari sekarang, bumi makin panas,air makin kurang..


oh!sukarnya hidup dalam situasi krisis air melanda. bilik air dan tandas tidak dicuci oleh cleaner yang demand, malas nak mengangkut air, student ok je, diorang itu makan gaji kosong. tak berkatlah hidup kamu kalau macam tu. 


sekian, status FB tak nak dirosakkan dengan sumpah seranah. biarlah mereka itu sahaja yang menyumpah. blog jadi tempat mencurah rasa. dah berbulan tak update. i'm sorry. 

No comments:

Post a Comment

JANGAN TAK KLIK!!!